A felejtésről

A demencia általános fogalom, amelynek a hátterében számtalan agyi rendellenesség húzódik meg. A demencia esetében tetten érhetők az agyat érintő fizikai elváltozások. Tudjunk meg minél többet a demenciáról, annak az agyat érintő hatásairól és arról, hogy hogyan őrizzük meg szellemi egészségünket.

Mi a demencia?

A demencia egy tünetegyüttes, amelynek a hátterében minden esetben agyi elváltozások állnak. A tünetek súlyosan korlátozzák az érintettek képességeit.

Alzheimer-kór

Az Alzheimer-kór az agysejtek pusztulásával járó visszafordíthatatlan folyamat, amely miatt beszűkül a gondolkodás és visszafordíthatatlanul romlik az emlékezőképesség.

Diagnózis

Egy sor állapot jár a demenciához hasonló tünetegyüttessel, és ezek közül számos betegség illetve állapot gyógyítható vagy kiválóan kezelhető.

Szellemi egészség

Az egészséges életmód az életkor előrehaladtával is segíti az agy megfelelő működésének a megőrzését.  Soha nem késő életmódot váltani.

Terápiás lehetőségek

Jelenleg a demenciák többsége és az Alzheimer-kór nem gyógyítható és olyan kezelés sem áll rendelkezésre, amellyel megállítható lenne a kórkép előrehaladása.