Napsütés záporok kíséretében

A mai napon országszerte számítani kell záporok, zivatarok kialakulására, az Alföldön felhőszakadás, jégeső sem kizárt.

Pénteken mindenki készítse esernyőjét, hisz bárhol az országban előfordulhat majd zápor, zivatar, felhőszakadás jégesővel.  A nyugati, északnyugati szél a lokális zivatarok közelében viharossá válhat, máshol is élénk marad. A viharmentes területeken ma is meleg lesz, napközben 27-32 fok között alakul majd a hőmérséklet.

 

Orvosmeteorológia

Ma az érkező hidegfront megterhelheti szervezetünket: az kopásos eredetű panasszal és a fejfájással, migrénnel küzdőket viselheti meg leginkább a front. A nagy napi hőingás megviselhet bennünket: vérnyomás panaszok, rosszullét, nehézlégzés gyötörhet bennünket majd. Emellett bágyadtabbnak, gyengének, fáradékonynak is érezhetjük magunkat a megszokottnál. Az erősödő szél is rossza hatással lehet ránk, ingerlékenyebbek lehetnek az arra érzékenyek. Próbáljunk minél több időt a szabadban tölteni amíg süt a nap, a napfény és a meleg jó hatással lesz szervezetünkre, javulni fog közérzetünk. Ne feledkezzünk meg szervezetünk vitaminpótlásáról, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

 

Közlekedésmeteorológia

Az ország egész terültén előforduló záporok, zivatarok következtében mindenhol előfordulnak majd vizes, csúszós utak. A megélénkülő, néhol viharos szél jelentősen csökkenti majd a járművek menetstabilitását, próbáljunk óvatosan vezetni, valamint a lokális zivatarok közelében átmenetileg lecsökkenhet a látótávolság. A napos tájakon tegyük fel napszemüvegeinket vezetés közben, a szikrázó napsütés ronthatja látási viszonyainkat. Balesetmentes vezetést!

 

Kellemes napot kívánunk mindenkinek! 

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a felejtek.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.

Oldal nyomtatása