Teljesülhet az alzheimeres fiatal férfi álma

Szemlézte: Pöltz Ágnes

2018.01.17. 18:56

A demenciáról

NLCafé

Daniel Bradbury nevét alig néhány napja ismerte meg az egész világ. Nagyjából azután, hogy a feleségével eldöntötték, létrehoznak maguknak egy profilt egy ismert adománygyűjtő oldalon, a Justgivingen. Minderre azért volt szükség, mert a család közös ideje az apa betegsége miatt fogytán van, ám arra, hogy közösen menjenek el egy olyan nyaralásra, ami majd örök emlék lesz, nincs pénzük.

„Mindennél fontosabb, hogy a még hátralevő időben sok közös emléket gyűjthessünk, olyanokat, amik megmaradnak majd” – nyilatkozta Daniel, az apuka, aki 30 éves kora ellenére előrehaladott Alzheimer-kórban szenved. „A tervünk az volt, hogy a disneylandi nyaraláshoz szükséges 10 ezer fontot 5 hónap alatt gyűjtjük össze. Mindannyiunkat meglepett, hogy ez végül alig három nap alatt sikerült.”

Daniel elmondta, még mindig nem fogta fel, hogy valóra válhat az egyik legnagyobb vágya. „Nagyon megható, hogy ennyien segítettek nekünk. Biztos vagyok benne, hogy ebben nagy szerepe van annak, hogy rengetegen tudják, mivel jár az Alzheimer-kór” – tette hozzá Daniel párja, Jordan Evan.

A párnak van két közös gyermeke, egy 18 hónapos ikerpár, Lola és Jasper. Azért kezdtek gyűjtésbe, hogy Daniel minél több közös emléket gyűjthessen a gyermekeivel. „Az ikrek még túl fiatalok ahhoz, hogy megértsék, mi történik velem, épp ezért el se mondtuk nekik azt, hogy beteg vagyok” – mondja az apa, aki reméli, hogy a közösen eltöltött idő gyermekeinek is maradandó lesz majd.

Bár a hiányzó összeget összegyűjtötték, a szülők egyelőre még nem álltak neki szervezni a disneylandi kirándulást. „Mielőtt belevágnánk, szükségünk lesz egy kísérőre is, aki szemmel tartja az ikreket, amikor én Danielt ápolom” – mondja Jordan, aki bár tudja, hogy az útnak lesznek nehéz pillanatai, alig várja, hogy családjával nekikezdhessenek az álmuk megvalósításának.