Felkészülés az orvosi vizsgálatra

 

Tudnunk kell, hogy valóban demenciáról van-e szó

 

Az Alzheimer-kór és a demencia többi formája nem az öregedés velejárója. A demencia Tíz figyelmeztető jele című írás felhívhatja a figyelmet azokra a helyzetekre, amikor tovább kell lépni.

Egy sor állapot jár a demenciához hasonló tünetegyüttessel, beleértve a depressziót, a mellkasi és húgyúti fertőzéseket, a súlyos székrekedést, számos vitaminhiányt, pajzsmirigybetegségeket, különböző agydaganatokat, gyógyszerkölcsönhatásokat vagy a túlzott alkoholfogyasztást. A felsoroltak közül ráadásul számos betegség illetve állapot gyógyítható vagy kiválóan kezelhető.

A gyenge látási vagy hallási képesség, az érzelmi változások és zavarok – mint a megrázó események vagy a gyász – szintén lehetséges okai egy zavart állapotnak. A tünetek hátterében rejlő ok feltárása elengedhetetlen a megfelelő ellátás biztosításához.

Amennyiben a tünetek aggodalomra adnak okot, forduljon orvoshoz, szükség esetén szakorvoshoz. Ön ismeri legjobban a testét, úgyhogy aggodalmat kiváltó helyzetben ne habozzon, cselekedjen.