Napos idő élénk széllel

A mai napon szikrázó napsütésé lesz a főszerep és már csak északon, északkeleten fordulhat elő egy-egy gyenge zápor.

Vasárnap az ország legtöbb részén ragyogó időre számíthatunk, igazi tavaszi időre van kilátás. Az északon, északkeleten élők azért még tegyék el esernyőiket, az itteni tájakon még előfordulhat egy-egy gyenge zápor, ám jelentős csapadéktól sehol nem kell tartani. Az északnyugati szél több helyen feltámad, a záporok zivatarok kíséretében viharossá fokozódhat. Napközben 21-26 fokig is felmehet a hőmérő higanyszála.

 

Orvosmeteorológia

Ma nem fogja fronthatás terhelni szervezetünket, de melegfrontra jellemző tüneteket tapasztalhatunk majd: a migrénnel küzdőket viselheti meg leginkább az idő. Emellett bágyadtabbnak, gyengének, fáradékonynak is érezhetjük magunkat a megszokottnál. Az erősödő szél is rossza hatással lehet ránk, ingerlékenyebbek lehetnek az arra érzékenyek. Próbáljunk minél több időt a szabadban tölteni amíg süt a nap, a napfény és a meleg jó hatással lesz szervezetünkre, javulni fog közérzetünk. Magas lesz az UV sugárzás, figyeljünk oda bőrünk védelmére. Ne feledkezzünk meg szervezetünk vitaminpótlásáról, fogyasszunk sok zöldséget és gyümölcsöt!

 

Közlekedésmeteorológia

A mai napon esetleg az északi, északkeleti tájakon megjelenő gyenge esőzés okozhat vizes, csúszós utakat. A megélénkülő szél csökkenti majd a járművek menetstabilitását, próbáljunk óvatosan vezetni. A napos tájakon tegyük fel napszemüvegeinket vezetés közben, a szikrázó napsütés ronthatja látási viszonyainkat. Balesetmentes vezetést!

 

Kellemes napot kívánunk mindenkinek! 

Ha a cikket érdekesnek találta, látogasson el a felejtek.hu Facebook-oldalára, és nyomjon rá egy "Tetszik"-et.

Oldal nyomtatása